de Special Olympics Stad Spelen Groningen 2013

G02_1040

In de stad Groningen werden op zaterdag 15 juni de Special Olympics Stad Spelen Groningen 2013 georganiseerd. Stichting De Brug provincie Groningen organiseerde dit bijzondere sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Het bijzondere aan Special Olympics evenementen is dat sporters op hun eigen niveau kunnen deelnemen tegen gelijkwaardige sporters.

G02_0713

Deze dag gingen ruim 550 sporters met een verstandelijke beperking in wedstrijdverband deelnemen aan de volgende sporten: atletiek, basketbal, judo, korfbal, tafeltennis, tennis, hockey, voetbal en zwemmen. Dit jaar was er voor het eerst een  speciaal aangepast beweegprogramma voor deelnemers, die vanwege hunbeperking niet aan het wedstrijdprogramma kunnen deelnemen.

De sporters kwamen van sportverenigingen, onderwijsinstellingen en zorginstellingen uit de provincie Groningen. Er deden  ook sporters uit Friesland en Drenthe mee. Het evenement werd gehouden op het Willem Alexander Sportcentrum, Sportcentrum RUG & HG (ACLO Zernike Complex) en in zwembad De Parrel.

Via deze site kan via de fotolinks hieronder een foto-impressie van dit evenement bekeken worden muv het zwemmen … :

Foto’s van Opening …

Foto’s binnensport … 

Foto’s buitensport …

 

G02_0849

 

 

Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.